داشتن مدرک زبان یکی از اصلی ترین مدارک در رویه گرفتن ویزای تحصیلی ایتالیا است . دانشجویانی که برای تحصیل در ایتالیا اقدام می کنند می بایست حتما مدرک زبان انگلیسی ( تافل ، آیلتس ) را برای اخذ ویزای تحصیلی ایتالیا داشته باشند در غیر اینصورت حتی با داشتن نامه پذیرش دانشگاه و مدارک ترجمه و تمکن مالی کامل موفق به دریافت ویزای تحصیلی ایتالیا نخواهند شد . در این مطلب به طور مفصل به شرح و معرفی آزمون آیلتس ( IELTS ) برای دوستداران تحصیل در ایتالیا پرداخته ایم:

آزمون آیلتس ( IELTS ):

آزمون IELTS  از معتبرترین آزمون های زبان انگلیسی در جهان می باشد که که نام آن برگرفته از  International English Language Testing System می باشد.

مدیریت آزمون IELTS به صورت مشترک بر عهده ی دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی ایتالیا و مرکز آیلتس استرالیا می باشد.

آزمون IELTS در مقابل آزمون تافل که توسط موسسات آمریکایی برگزار می شود قراردارد  و یکی از پر طرفدارترین آزمون های زبان در جهان به شمار می رود و افردای که قصد مهاجرت به کشور های انگلیسی زبان جهان مانند آمریکا ، کانادا ،استرالیا ، نیوزیلند و … را دارند می توانند با ارائه نمره این آزمون به هدف خود دست یابند.

همینطور متقاضیان ادامه تحصیل در اروپا و آمریکا نیز برای اخذ پذیرش از دانشگاهها و همینطور اخذ ویزا به مدرک زبان معتبر نیاز خواهند داشت که مدرک زبان آیلتس با نمره درخواستی برای تمامی این مقاصد بسیار مناسب می باشد برای مثال این آزمون در بیش از 3000 دانشگاه و موسسه علمی معتبر در آمریکا  مورد قبول می باشد.

آزمون IELTS   نمره قبولی ندارد بلکه با توجه به  سطح توانایی هر  شخص از بین 0 تا 9 امتیاز کسب خواهند کرد و نمرات بالای 6 نشان دهنده سطح خوب متقاضیان در زبان انگلیسی است و تنها در صورتی که متثاضیان در آزمون شرکت نکنند نمره نهایی صفر خواهد بود.

درسال 2017 بیش از 3میلیون آزمون آیلتس در بالغ بر 140 کشور،  در سال 2012 بیش از 2 میلیون آزمون ، در سال 2011 بالغ بر  1700000 آزمون آیلتس  و همینطور در سال 2009 میلادی نزدیک و یک و نیم میلیون نفر در این آزمون شرکت کرده اند.

این امر سبب شده است که آزمون آیلتس به پرطرفدارترین آزمون زبان انگلیسی در جهان برای تحصیل در مقاطع تحصیلی بالا و مهاجرت به اروپا تبدیل شود.

متقاضیان ادامه تحصیل در ایتالیا نیز همانند دیگر کشور های اروپایی جهت اخذ پذیرش از دانشگاه های انگلیسی زبان و همینطور اخذ ویزای تحصیلی ایتالیا ملزم به ارائه مدرک زبان معتبر هستند که می توانند  با ارایه مدرک آیلتس 6 به بالا  به همراه دیگر مدارک مورد نیاز پذیرش و ویزا برای ادامه تحصیل به ایتالیا اقدام نمایند.

تاریخچه برگزاری آزمون IELTS

آزمون آیلتس ( IELTS )  که توسط واحد ارزیابی زبان انگلیسی دانشگاه کمبریج ، که با عنوان UCLES  شناخته شده است و همینطور “شورای بریتانیا ” در سال 1980  میلادی با نام ELTS راه اندازی شده است.

آزمون آیلتس ساختار و فرمت نوآورانه ای را داشت که موجب تغییرات چشمگیری در حوزه آموزش و تدریس زبان انگلیسی شد. برای مثال یادگیری “زبان انگلیسی برای اهداف خاص” و همین طور رشد یادگیری زبان انگلیسی “ارتباطی”  و طراحی کل آزمون که مبتنی بر یادگیری زبان انگلیسی برای استفاده در دنیای واقعی  است، بخشی از این ابتکارات  و تغییرات مثبتی است که آزمون آیلتس پایه گذاری نمود.

در اوایل دهه ی 80میلادی تعداد تست گیرنده ها محدود بود، اگرچه  تعداد آن ها از 4000 عدد در سال 1981 میلادی به 10000 در سال 1985 میلادی افزایش پیدا کرد اما هنوز هم مشکلات عملی در برگزاری آزمون وجود داشت .

به همین دلیل پروژه ی ELTS Revision   برای نظارت بر طراحی مجدد آزمون شکل گرفت که به منظور مشارکت بین المللی در این امر موسسه IDP  که در واقع برنامه توسعه بین المللی کالج ها و دانشگاههای استرالیاست نیز به بنیان گذاران این آزمون یعنی واحد ارزیابی زبان انگلیسی دانشگاه کمبریج

و شورای بریتانیا اضافه شد و به نام آزمون IELTS   شناخته شد.

در سال 1989 شرکت کنندگان در  آزمون آیلتس دو مدرک غیرتخصصی در مهارت های شنیداری و صحبت و دو مدرک تخصصی در نوشتن و خواندن دریافت می کردند، همینطور از سال 1955 تعداد تست گیرنده ها پانزده درصد افزایش یافت و به 43000 نفر در جهان افزایش یافت.

در این سال ها تعداد مراکز برگزاری آزمون نیز با رشد قابل توجهی رو به رو شد و  به 210 محل در سراسر جهان رسید.

در سال  در 1995 آزمون IELTS سه تغییر اساسی ایجاد شد ، برخلاف قبل که سه بخش خواندن و یک بخش نوشتار بود، تنها شامل یک بخش نوشتار و خواندن آکادمیک بود. همچنین پیوند موضوعی بین مباحث خواندن و نوشتن حذف شد تا ارزیابی این دو توانایی به صورت مجزا باشد و همینطور زمان بندی ،نمرات و دیگر پارامتر های  بخش مهارت های خواندن و نوشتن آکادمیک و جنرال باهم مطابقت داده شد.

پس از آن در سال های 2005 و 2011 نیز تغییراتی در بخش های  متفاوت ایجاد شد و در نتیجه آزمون آیلتس به شکل امروزی خود درآمد.

انواع آزمون آیلتس ( IELTS ) :

آزمون آیلتس ( IELTS )  : به دو صورت آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک برگزار می شود. متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور و در یک دوره تحصیلی به زبان  انگلیسی  را دارند می توانند در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کنند وآزمون آیلتس جنرال بیشتر مناسب اشخاصی است که قصد مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان در  اروپا ،آمریکا و یا کشور استرالیا  را دارند.

هر دوی این آزمون ها دارای چهار بخش هستند که مهارت های گوناگون متقاضیان را در زبان انگلیسی می سنجند، این چهار بخش Writing، Reading، Listening و Speakingهستند که مهارت های شنیداری و مکالمه برای هر دونوع آزمون آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال یکسان است و تفاوت در آن ها تنها در بخش های نوشتاری و خواندن است که نوع سوالات و متون آنها متفاوت می باشد.

متون ارائه شده در آزمون آیلتس آکادمیک دارای موضاعاتی دانشگاهی و در زمینه های مختلف علمی هستند اما در آزمون آیلتس جنرال این متون می تواند  شامل موضعات گوناگون و روزمره ای  مانند متن روزنامه،اینترنت  و یا موضوعاتی مرتبط با رادیو وتلویزیون باشد.

اگر چه متون آکادمیک  مشکل تر هستند اما دامنه موضوعات این متن ها نیز محدود تر است برخلاف متن های  آزمون آیلتس جنرال که با وجود سادگی دامنه ی بسیار وسیعی را دربرمی گیرند که کار را کمی مشکل می کند.

ساختار آزمون آیلتس ( IELTS ) :

آزمون آیلتس ( IELTS ) شامل چهار بخش اصلی است که توانایی متقاضیان را در مهارت های مختلف زبان انگلیسی یعنی Writing، Reading، Listening و Speakingمی سنجد.

حال به  ترتیبِ برگزاری قسمت های  مختلف آزمون به معرفی بخش های مختلف آزمون آیلتس آکادمیک خواهیم پرداخت.

بخش شنیداری Listening

این بخش که مدت زمان آن 30 دقیقه می باشد اولین مهارتی است که از متقاضیان آزمون آیلتس مورد سنجش قرار می گیرد.

متقاضیان  می بایست به چهار فایل صوتی گوش دهند وبه سوالات مربوطه را در زمان مشخص  پاسخ بدهند.

باید توجه داشت که افرادی که در این فایل های صوتی ضبط شده صحبت می کنند native  هستند، به این معنا که زبان انگلیسی، زبان مادری آنهاست.

  • فایل صوتی اول مکالمه دو نفر در مورد موضوعات اجتماعی روزمره می باشد.
  • فایل صوتی دوم یک مونولوگ در مورد موضاعات اجتماعی روز می باشد برای مثال سخنرانی یک شخص در مورد امکانات مکانی خاص و یا امکانات محلی یک شهر می باشد.
  • فایل صوتی سوم نیز در واقع مکالمه گروهی در ورد یک موضوع آموزشی یا علمی است که تعداد افراد شرکت کننده در آن می توانند تا4 نفر باشند، برای مثال یک گفت و گو بین استاد و شاگردانش در کلاس.
  • فایل صوتی چهارم که یک  مونولوگ آکادمیک  است می تواند  سخنرانی یک استاد در مورد یک مبحث علمی  در دانشگاه باشد.

مهارت های مورد نظر در این بخش از آزمون که مورد توجه و ارزیابی قرار می گیرد، درک ایده اصلی مبحث و دریافتن اطلاعات و جزییات حقایق عنوان شده ، دیدگاه ها ، شواهد و توانیی توسعه ی ایده های هر موضوع  است.

بخش خواندن Reading

مدت زمان در نظر گرفته شده برای بخش 60 دقیقه است که متقاضیان  می بایست  در این زمان به 40 سوال مطرح شده که مهارت های گوناگون آنها را مورد ارزیابی قرار می دهد پاسخ دهند.

این مهارت ها شامل دریافتن ایده اصلی هر متن و نقطه نظر نویسنده، به دست آوردن اطلاعات از بخش های مختلف همچون نموارها، تصاویر و … می باشد.

در آزمون آیلتس آکادمیک  این  بخش شامل سه متن طولانی است که تعداد کلمات آنها  بین 2000 تا 2700 است  و شامل مباحث متنوعی هستند که  می تواند یک توصیف و یا تحلیل باشند و یا بیان یک واقعیت که در صورتی که اصطلاحات تخصصی داخل آنها باشد اغلب یک لغت نامه کوچک همراه آن ارائه خواهد شد.

این متن ها از کتابها، مجلات، مجلات و روزنامه ها گرفته شده است که اگر چه  آنها برای یک مخاطب غیر تخصصی انتخاب شده اند اما برای افرادی که به دوره های دانشگاهی می روند مناسب هستند.

بخش نوشتن Writing

در این قسمت از آزمون  متقاضیان می بایست در مدت زمان 60 دقیقه دو متن در مورد موضاعات خواسته شده بنویسند.

موضوع اول شامل یک جدول یا نمودار است که از شما خواسته می شود در متنی که حداقل شامل 150 کلمه است در مورد آن توضیح دهید و به طور معمول  مدت زمان پیشنهادی برای این بخش 20 دقیقه می باشد.

در انشای دوم از متقاضیان درخواست می شود که نظر موافق یا مخالف  خود را درباره موضوعی خاص بنویسند که  می بایست با توانایی تحلیل خود و ارائه دلایل لازم از این نظر دفاع کنند .

این متن باید شامل حداقل250 کلمه باشد که در مدت زمان پیشنهادی 40 دقیقه نوشته شود.

بخش صحبت کردن Speaking

این بخش از آزمون آیلتس  ( IELTS ) که شامل یک مصاحبه است معمولا در روز دیگری برگزار خواهد شد و مدت زمان آن 11 تا 14 دقیقه است و شامل سه قسمت می شود.

در قسمت اول امتحان از شما سوالات عمومی در مورد خودتان و موضوعات شخصی روتین مانند محل سکونت، خانواده، کار، تحصیلات و غیره را خواهد پرسید. این بخش بین چهار تا پنج دقیقه طول می کشد.
در قسمت دوم به  شما یک کارت داده می شود که از شما می خواهد در مورد یک موضوع خاص صحبت کنید. قبل از صحبت کردن  دو  دقیقه وقت برای آمادگی خواهید داشت و سپس متقاضی می بایست به یک یا دو سوال در مورد موضوعات داده شده در کارت  پاسخ دهد.
در قسمت سوم شما با شخص مصاحبه کننده صحبت خواهید کرد که موضوع عمده آن سوالات قسمت دوم است که به شما فرصتی برای گفتن بیشتر ایده ها و مسائل انتزاعی داده خواهد شد. این قسمت از آزمون به صورت میانگین بین چهار تا پنج دقیقه طول خواهد کشید.

همانطور که عنوان شد  تنها بخش های Writing و Reading آزمون جنرال متفاوت هستند  که در این جا به صورت مختصر به توضیح ساختار این بخش ها خواهیم پرداخت:

بخش خواندن Reading

زمان بندی این بخش از آزمون آیلتس جنرال همانند بخش خواندن از  آکادمیک است.

در مدت زمان این بخش که 60 دقیقه می باشد متقاضی می بایست  به 40 سوال از سه متن عنوان شده پاسخ دهد.

متن های آزمون آیلتس جنرال از روزنامه ها، مجلات ،کتب و یا تبلیغات  انتخاب شده اند که متناسب با خواننده های غیرمتخصص هستند.

  • متن اول در مورد مباحث و امور روزمره و  اجتماعی است
  • متن دوم بیشتر در مورد جزوات آموزشی و احتیاجات رفاهی می باشد.
  • متن سوم یک متن طولانی با موضاعاتی غیر تخصصی می باشد.

 بخش نوشتن Writing

بخش Writing در این آزمون  شامل دو بخش است که متقاضیان می بایست دو متن در مورد موضوعات عمومی که مطرح شده اند را در مدت60 دقیقه بنویسند.

قسمت اول که باید حداقل 150 کلمه باشد نوشتن یک نامه است، این نامه می تواند شخصی، رسمی یا اداری، درخواست کار، شکایت نامه و یا نامه ای با دیگر موضوعات روزمره  باشد.

بهتر است که بخش اول در مدت زمان20 دقیقه نوشته شود و اگر تعداد کلمات آن از تعداد خواسته شده کمتر باشد از امتیاز این قسمت کسر خواهد شد.

قسمت دوم نیز همانند آزمون آیلتس آکادمیک شامل نوشتن یک متن طولانی در مدت زمان تقریبی40 دقیقه است با این تفاوت که موضوع مطرح شده یک متن علمی نیست بلکه می تواند متنی با موضوعات غیرتخصصی و روزمره باشد. برای توضیح  نظر مخالف یا موافق خود در مورد موضوع عنوان شده باید از حداقل250 کلمه  در متن استفاده کرد.

چند نکته در مورد آزمون IELTS

* در بسیاری از شهرهای بزرگ ایران مکان های برگزاری آزمون آیلتس ( IELTS )  وجود دارد و به صورت میانگین هر دو هفته یک بار این آزمون در شهر های مختلف در ایران برگزار خواهد شد.

* نتیجه آزمون آیلتس ( IELTS ) دوهفته پس از برگزاری به متقاضیان اعلام خواهد شد.

* مدرک آیلتس ( IELTS ) و نتیجه آزمون تا دو سال پس از اخذ کارنامه آن اعتبار خواهد داشت.

*متقاضیان مجازند که برای شرکت در آزمون آیلتس ( IELTS )  به دیگر مراکز مجاز در کشورهای همسایه مراجعه نمایند.

همچنین بخوانید:

بورسیه ایتالیا

درصورتیکه قصد تحصیل در ایتالیا را دارید می توانید با کارشناسان زبده موسسه اعزام دانشجوی یگانه سفیران دانش از طریق فرم های درخواست مشاوره و ارزشیابی تحصیلی در ارتباط باشید.

Rate this post