بهترین کشور های اروپایی برای تحصیل
اگر قصد ادامه تحصیل در کشورهای خارجی را دارید،اولین سوال این است که بهترین کشور برای تحصیل کدام کشور است؟
هدف و نیت بیشتر دانشجویان از ادامه تحصیل در کشوری دیگر،کار و ادامه زندگی در کشور مورد نظرشان با شرایط بهتر نسبت به ایران در تمام بعد ها می باشد.
برای انتخاب بهترین کشور باید به طور دقیق در رابطه با کشور مد نظرتان تحقیق کنید و شرایط ان کشور را با معیار ها و انتظارات خود مقایسه کنید.
باید به این فکر کنید که بعد ازاینکه فارق التحصیل شدید ایا در این کشور می مانم یا باید به کشور خودم برگردم(وقتی در کشوری که قصد ادامه تحصیل در انجا را دارید باشید و با شرایط انجا اشنا شوید شاید نظرتان این باشد که بهتر است برگردید) پس خود را برای این دو راه اماده کنید.
اگر قصد شما اقامت بعد از تحصیل و تشکیل زندگی است باید بدانید که ان کشور همه ی شرایط لازم برای زندگی را داشته باشد،شرایطی مثل(امکان کار بعد از تحصیل،نرخ بیکاری،نرخ تورم،هزینه های تحصیل و زندگی،امکان اخذ تبعیت و اقامت دائم)درمورد این شرایط باید بدانید.
کشور هایی مانند :المان،کانادا،نروژ،دانمارک،اتریش و سوئیس شرایطی برای دانشجویان فراهم می کنند تا بعد از فارق التحصیل شدن بتوانند وارد بازار کار شوند
یکی از اصلی ترین موضوع هزینه تحصیل در کشور مورد نظر است.اکثر دانشجویان دنبال بهترین کشور برای تحصیل رایگان،کم هزینه ترین و راحت ترین کشور برای ادامه تحصیل هستند.اما بیشتر اوقات از این نکته غافل می شوند که ارزان ترین کشور برای ادامه تحصیل شاید برای انها بهترین نباشد و شرایط ایده الی برای انها نداشته باشد.
پس فقط به این موضوع که هزینه زیادی برایتان نداشته باشد فکر نکنید،همچنین امکان دارد بتوانید به صورت رایکان در کشور هایی مانند اتریش،المان،فرانسه،نروژ تحصیل کنید.
نکته بعدی این است که از نظر بورسیه تحصیلی کدام کشور راحت تر می باشد.و اینکه امکان کار دانشجویی در ان کشور وجود دارد یا خیر
با توجه به اینکه باید از پس هزینه های زندگی خود بربیایید می توانید هنگام تحصیل ساعت و زمان معینی را مشغول به کار شوید،مثلا دانشجویان در مقطع فوق لیسانس در کانادا می توانند 20 ساعت در هفته و در فنلاند 30 ساعت در هفته می توانند کار کنند.طبیعتا برای کار در هر کشوری باید زبان ان کشور را بلد باشید تا راحت تر بتوانید برای خود کار پیدا کنید.
یکی دیگر از مهم ترین معیار ها برای انتخاب بهترین کشور برای تحصیل ، بررسی اعتبار کالج ها و دانشگاه های آن کشور می باشد. اعتبار این موسسات از آنجا بسیار حائز اهمیت هستند که در صورت معتبر بودن مدرک می توانند حتی در زمینه شغلی نیز شرایط خوبی را برای شما فراهم نمایند و حتی اگر در آینده قصد مهاجرت به کشور دیگری را داشته باشید، در این زمینه مشکلی به وجود نخواهد آمد. اکثریت افرادی که به دنبال یافتن کم هزینه ترین کشور اروپایی برای تحصیل و یا راحت ترین کشور برای بورسیه تحصیلی می گردند، از این موضوع غافل می شوند و آینده خود را به خطر می اندازند. کشور هایی مانند کانادا، آمریکا، استرالیا، نیوزلند، انگلستان، اتریش، سوئیس، آلمان، هلند، فرانسه، کشور های حوزه اسکاندیناوی و حتی کشور هایی نظیر مجارستان و جمهوری چک تعدادی از بهترین دانشگاه های دنیا را در خود جای داده اند و با تحصیل در یکی از این کشور ها می توانید مدرکی معتبر اخذ نموده و آینده خود را تضمین نمایید.
درمورد بهترین کشورها برای تحصیل در قسمت پایین می پردازیم.
آلمان
آلمان به صنعت پیشرفته ، دانشگاههای عالی و برترو قوانین نسبتاً آسان برای اخذ اقامت مشهور است. تحصیل در دانشگاههای عمومی آلمان نسبت به دیگر کشورها مقرون به صرفه تر است و با توجه به شرایطی میتواند کاملاً رایگان هم باشد. یکی از این شروط، تحصیل در گرایشهای همان رشته تحصیلی مقطع قبل است.
در صورتی که رشتهی تحصیلی دورهی کارشناسی ارشد یا دکتری با مقطع قبلی متفاوت باشد، باید شهریه پرداخت کنید. طبق سیاستهای جدید این دانشگاهها که از پاییز سال ۲۰۱۷ اعمال شده است، دانشجویان متقاضی تحصیل در آلمان از کشورهای غیر منطقهی اروپا (EU/EEA) در منطقهی بادن-وورتمبرگ باید شهریه پرداخت کنند. در بقیهی مناطق، تنها هزینهی پرداختی از سوی دانشجو، هزینهی اندکی با عنوان administrative fees است که در حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ یورو 1در سال میباشد.
دانشگاههای عمومی آلمان چه برای داوطلبان تحصیل در مقطع کارشناسی و چه کارشناسی ارشد، تسهیلات خوبی را در نظر گرفتهاند. برای مقایسه، شهریهی دریافتی دانشگاههای خصوصی بین ۲ تا ۲۰ هزار یورو (۲۴ میلیون تا ۲۴۰ میلیون تومان) در سال است.
چند نمونه از دانشگاههای عمومی در آلمان:
- دانشگاه هامبورگ؛ شهریهی هر نیمسال ۳۲۵ یورو
- دانشگاه کلن؛ ۲۴۰ یورو در هر نیمسال
نروژ
نروژ را با سطح بالای رفاه و کیفیت بالای دانشگاهها میشناسند. میتوان گفت همهی کشورهای اسکاندیناوی وضعیت مشابهی دارند. دانشگاههای عمومی نروژ که در حدود ۴۰ دانشگاه را شامل میشود، جزو کم هزینهترین دانشگاههای اروپایی فارغ از ملیت دانشجویان خارجی هستند. اکثر برنامههای آموزشی دانشگاههای دولتی نروژ رایگان هستند و هنگام تحصیل در آنها نیازی به پرداخت شهریه نست. البته که این یک قاعده کلی نیست و برای برخی از دورههای تحصیلات تکمیلی دانشگاههای دولتی شهریه گرفته میشود. دانشگاههای خصوصی بسیاری نیز در نروژ قرار دارند که اگرمشکل مالی ندارید، میتوانید رشته مورد علاقه خود را در آن ها هم دنبال کنید.
با اینکه هزینههای زندگی در نروژ نسبت به سایر کشورهای اروپایی کمی بالاتر است اما ما آن را در این لیست قرار دادهایم چرا که فرهنگ غالب بر مردم، طبیعت و آب و هوای نروژ و امنیت بالای این کشور، آن را تبدیل به یکی از بهترین کشورهای اروپا برای تحصیل کرده است.
حدود ۲۵۰ رشته و برنامه آموزشی در مقطع کارشناسی و ۲۵۰ برنامه آموزشی در مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی وجود دارد که حاکی از آمادگی نوروژ برای پذیرش دانشجویان بین المللی از جای جای جهان است. از میان دانشگاههای نروژ میتوان دانشگاههای برتری مثل دانشگاه برگن، دانشگاه اسلو و دانشگاه علم و فناوری نروژ را نام برد.
دانشگاههای عمومی نروژ هم مثل آلمان فقط هزینه اندکی بین ۳۲ تا ۶۴ یورو برای خدمات جانبی دریافت میکنند. دانشجویان در نروژ یک کارت دریافت میکنند که با آن میتوانند از خدمات رایگان درمانی یا حمل و نقل استفاده کنند و همینطور برای رویدادهای فرهنگی یا ورزشی تخفیف بگیرند.
چند نمونه از دانشگاههای رایگان نروژ:
- دانشگاه علم و فناوری نروژ؛ بدون شهریه
- دانشکده اقتصاد نروژ؛ بدون شهریه
همچنین بخوانید: پرطرفدار ترین کشورهای اروپایی برای تحصیل
اسپانیا
امکان تحصیل رایگان برای دانشجویان خارجی در اسپانیا فراهم نیست اما دانشگاهای باکیفیتی هستند که نسبت به دانشگاههای در سطح یکسان، شهریهی کمتری دارند. قوانین مربوط به شهریه، وابسته به دولتهای محلی است. اکثر دانشجویان خارجی برای تحصیل در مقطع بالاتر از کارشناسی به اسپانیا میروند. از طرف دیگر، شهرهای مادرید، والنسیا و بارسلونا جزو بهترین شهرها از نظر خدمات برای دانشجوها محسوب میشوند.
چند مورد از دانشگاههای کم هزینه و برتر اسپانیا:
- دانشگاه والنسیا؛ شهریه در حدود ۲۷۰۰ یورو در سال
- دانشگاه مادرید؛ شهریه در حدود ۳ هزار یورو در سال
- دانشگاه کاتالونیا؛ شهریه در حدود ۱۵۰۰ یورو در سال
پرتغال
در پرتغال چندین دانشگاه عمومی وجود دارد که هزینههای تحصیل در آنها پایین است و در کنار آنها، دانشگاههای خصوصی هستند که با توجه به عملکرد دانشجو، تسهیلاتی را برایشان در نظر میگیرند. این تسهیلات امکان دارد تا ۱۰۰ درصد شهریه را هم شامل شود.
شهریهی دورههای کارشناسی ارشد بین ۹۵۰ تا ۱۱۵۰ یورو در سال هستند. شهریه دانشگاههای خصوصی هم بین ۳ هزار تا ۴ هزار یورو در سال هستند که وابسته به رشته و دانشگاه قابل تغییر است.
چند مورد از دانشگاههای کم هزینهی پرتغال:
- دانشگاه لیسبون؛ ۲ هزار یورو در سال
- دانشگاه تومار؛ حداکثر ۱۴۰۰ یورو در سال
- دانشگاه لیریا؛ حدود ۱۲۰۰ یورودر سال
همچنین بخوانید: 5 دلیل برای تحصیل در اروپا
ایتالیا
شهریهی تحصیل در ایتالیا وابسته به دانشگاه، رشتهی تحصیلی و درآمد خانوادهی دانشجو است. در دانشگاههای عمومی شهریهای بین ۸۵۰ تا ۱۰۰۰ یورو در سال در نظر گرفته میشود که البته بعضی دانشگاههای جدید امکان دارد شهریهای بالاتر دریافت کنند.
همین ارقام را مقایسه کنید با دانشگاههای خصوصی ایتالیا که شهریهای در حدود ۱۵ هزار یورو در سال دارند.
کیفیت خدمات رفاهی و سطح زندگی در ایتالیا بسیار مناسب است و از بهترین مقصدهای مهاجرت برای زندگی بعد از تحصیل محسوب میشود.
- چند دانشگاه کم هزینهی ایتالیا:
- دانشگاه سیه نا؛ ۱۸۰۰ یورو در سال
- دانشگاه پادووا؛ ۴۰۰۰ یورو در سال
- دانشگاه پلیتکنیک میلان؛ حداکثر ۳۵۰۰ یورو در سال
فرانسه
کشور زیبای فرانسه یکی از مناسب ترین انتخاب ها برای تحصیل است که از نظر جمعیت بالا، سطح بالای دانشگاه ها، وضعیت رفاهی و قدمت دانشگاه ها، برای تحصیل در خارج از کشور بسیار مورد علاقه دانشجویان قرار کرفته است. دانشگاههای عمومی در فرانسه، شهریه ی اندکی برای دانشجویان اروپایی و غیر اروپایی دارند که البته وابسته به رشته و مقطع تحصیلی متغیر است.
به طور کلی، شهریه ی پرداختی دانشجویان در دانشگاههای عمومی فرانسه بین ۲۰۰ تا ۶۵۰ یورو در سال است. برای مثال، دانشجویان پزشکی در فرانسه، مبلغی در حدود ۴۵۲ یورو پرداخت میکنند.
در دانشگاههای خصوصی، شهریه پرداختی دانشجو رقمی بین ۱۰۰۰ تا ۲۰ هزار یورو در سال است.
چند مورد از دانشگاههای کم هزینه فرانسه:
- دانشگاه دکارت پاریس؛ حدود ۳۰۰ یورو در سال
- دانشگاه لیون؛ حدود ۵۰۰ یورو در سال
- دانشگاه بورگوندی؛ حدود ۵۰۰ یورو در سال
چندین سال است که اتحادیهی اروپا سرمایهگذاری کلانی در بخش آموزش اختصاص داده است. کمیسیون اروپا در یک سیاست بلند مدت (تا سال ۲۰۲۰)، افزایش منابع مالی در بخش آموزش را تا ۷۰ درصد در نظر گرفته است.
هرچند که دانشگاههای زیادی در اروپا، امکان تحصیل کم هزینه را فراهم کردهاند، اما توجه داشته باشید که دانشگاههای برترشان متقاضی زیادی هم دارند. دانشجویان باید کارنامهی عملکرد و سطح علمی بالایی داشته باشند تا بتوانند در دانشگاههای سطح بالا پذیرفتهد.
سوئد
انتخاب سوئد برای ادامه تحصیل و گذراندن تحصیلات تکمیلی علی الخصوص دوره دکترا، انتخاب هوشمندانه ای است. چرا که دانشگاههای سوئد امکان تحصیل رایگان در دوره دکترا را برای دانشجویان بین المللی هم فراهم کردهاند.
نکته مهم تر در انتخاب سوئد برای تحصیل در اروپا، این است که اکثر برنامه های آموزشی این کشور به زبان انگلیسی است. با توجه به اینکه هزینههای زندگی در سوئد کمی بالاست، دانشگاههای این کشور فرصتهای زیادی برای دریافت بورسیههای تحصیلی متنوع ایجاد کردهاند. پس علاوه بر تحصیل رایگان در مقطع دکتری، می توانید در طول دوره تحصیل، حقوق و کمک هزینه ای هم از طرف دانشگاه دریافت کنید.
تحصیل در سوئد انتخاب دانشجویانی است که به دنبال کشوری آرام، زیبا، سطح علمی بالای دانشگاه و کیفیت خوب زندگی هستند
اگر این کشور اروپایی را برای ادامه تحصیل انتخاب کردهاید و سطح کیفی آموزش برای شما در اولویت قرار دارد، دانشگاه مقصد خود را از میان دانشگاه های برتر این کشور که در رتبه بندی های جهانی هم جایگاه بالایی دارند، انتخاب کنید. دانشگاه هایی همچون: دانشگاه اوپسالا، دانشگاه لوند، مؤسسه سلطنتی فناوری (کیتیاچ KTH) و …
هلند
از دیگر مقاصد محبوب دانشجویان بین المللی جهت تحصیل در اروپا میتوان هلند را نام برد. با اینکه زبان رسمی هلند انگلیسی نیست، در میان کشورهای مرکزی اروپا هلند بزرگترین ارائه دهنده دورههای آموزشی به زبان انگلیسی است. اگر قصد تحصیل در هلند را دارید، میتوانید از میان ۲۱۰۰ برنامه آموزشی انگلیسی زبان که برای دانشجویان بین المللی ارائه میشود، رشته و دوره مورد نظر خود را پیدا کنید.
دانشگاههای برتر هلند عبارتند از دانشگاه فناوری دلفت، دانشگاه آمستردام، دانشگاه و مرکز پژوهشی واخنینگن.
لهستان
هزینه های زندگی و تحصیل در لهستان نسبت به سایر کشورهای اروپایی بسیار پایین است که این موضوع و وجود دانشگاههای خوب و بروز در لهستان، آن را تبدیل به یکی از کشورهای محبوب اروپا برای دانشجویان می کند. بسیاری از دورههای آموزشی لهستان به زبان انگلیسی هستند و شما برای شرکت در آنها نیاز به تسلط به زبان رسمی لهستان ندارید.
گرچه بهتر است برای استفاده از دورههای تحصیلات تکمیلی دیگر و زندگی راحتتر در لهستان، زبان لهستانی خود را بهبود ببخشید. در لهستان بیش از ۵۰۰ موسسه آموزش عالی وجود دارد و بسیاری از آنها در نظام آموزشی مانند سایر دانشگاههای اروپایی هستند. دانشگاههای برتر لهستان در شهرهایی چون کراکوف، ورشو، پوزنان و گدانسک قرار دارند که برنامهها و دوره های آموزشی خوبی در زمینه علوم پایه، فناوری و مهندسی در آن ها ارائه میشود.
فنلاند
با اینکه دانشگاههای فنلاند رایگان نیستند، اما باز هم این کشور در لیست بهترین کشورهای اروپایی برای تحصیل قرار گرفته است. دلیل اصلی آن هم نظام آموزشی با کیفیت فنلاند است. مقرون به صرفهترین شهرهای دانشجویی فنلاند عبارتند از تامپره، پری و لاپرنتا.
هلسینکی، پایتخت فنلاند بهترین دانشگاه کشور یعنی دانشگاه هلسینکی را در خود جای داده است. یکی دیگر از دانشگاههای برتر فنلاند در هلسینکی دانشگاه آلتو است.
فنلاند کشوری با سطح رفاه و امنیت بالاست. زندگی در فنلاند به دلیل بالا بودن سطح رفاه و کیفیت زندگی در فنلاند مورد علاقه بسیاری از مردم دنیا قرار گرفته است. از این رو مهاجرت به فنلاند و تحصیل در فنلاند متقاضیان زیادی دارد.
اسلوونی
اسلوونی کشوری زیبا بین کرواسی و ایتالیا قرار گرفته است. که جذابیتهای طبیعی بسیاری دارد. اما این کشور علاوه بر اینکه مقصد گردشگران بسیاری است، برای افرادی که بدنبال یک آموزش با کیفیت، مقرون به صرفه و کم هزینه در اروپا و از بین دانشگاههای برتر در رتبه بندی جهانی هستند هم انتخاب خوبی است.
در حقیقت اسلوونی دارای یکی از برترین نظامهای آموزشی اروپا است. این کشور فرصتهایی برای متقاضیان تحصیل در مقطع دکترا فراهم کرده است تا بتوانند از تحصیل رایگان در اسلوونی استفاده کنند. در کل اسلوونی از کشورهای کم هزینه و مقرون به صرفه اروپا است .
تحصیل در ترکیه، تحصیل در روسیه و دیگر کشورهای اروپایی متقاضیانی زیادی در بین ایرانیان دارد و هرساله هزاران نفر از کشور خودمان راهی اروپا برای تحصیل می شوند.